info@seybil.com
08503185523
Toggle menu
KURUMSAL
HAKKIMIZDA
DEĞERLERİMİZ
ÇÖZÜMLERİMİZ
Bt Çözümleri
Sistem Çözümleri
Ağ Çözümleri
Microsoft Çözümleri
Linux Çözümleri
Güvenlik Çözümleri
Bulut Çözümleri
Web Tabanlı Özel Yazılım
Web Hosting Hizmetleri
Güvenlik Çözümleri
İş Sürekliliği Çözümleri
Projelendirme Hizmetleri
Web Yazılım Ve Tasarım Hizmetleri
Bt Hizmetleri
Kurumsal Bakım Hizmetleri
Danışmanlık Hizmetleri
Dijital Dönüşüm Teknolojileri
Kablolama Ve Altyapı Hizmetleri
Bilgi Güvenliği Hizmetleri
Donanım Destek Hizmetleri
Felaket Yönetimi Çözümleri
Dış Kaynak Kullanım Hizmeti
Deneme
Yazılım Hizmetleri
Elektronik Çözümler
PROJELERİMİZ
REFERANSLARIMIZ
BLOG
İLETİŞİM
TR
EN
Siber Güvenlik
Anasayfa
/
Blog
/ Siber Güvenlik
28 Mayıs
2022
Şifre Saldırıları:
Bu saldırılar, veri ihlallerinin önemli sebepleri arasında yer almakta ve saldırganlar kullanıcıların zayıf parolalarından yararlanmaktadırlar. Konuya dair yapılan araştırmalarda, veri ihlallerinin %65’inin güvenlik ihlaline açık zayıf parolalar nedeniyle gerçekleştirildiği belirlenmiştir.
DoS ve DDoS Saldırıları:
DoS saldırıları BT altyapısındaki operasyonları durma noktasına getirmektedir. DoS saldırıları tek bir kaynaktan başlatılırken DDoS saldırılarında birden fazla kaynak kullanılmaktadır. Bu da saldırının çeşidini önceden tespit edip önlemeyi zorlaştırmaktadır.
Phishing (oltalama) Saldırıları:
Oltalama (Phishing) saldırısına maruz kalan kişileri kredi kartı ve şifre bilgileri gibi önemli verileri paylaşmaya yönlendirmektedir. Bu saldırılar e-postanın yanında sosyal medya platformları, cep telefonu ve SMS aracılığıyla da gerçekleştirilebilmektedir.
Fidye Odaklı Yazılım Saldırıları:
Fidye yazılımı saldırıları, IT altyapısındaki kullanıcıların sisteme erişimini engellemekte ve bu kullanıcılara özgü kritik verileri ele geçirmektedir. Fidye yazılımı saldırıları, kişi veya kurumların tüm sistemini kısa süre içerisinde çalışamaz duruma getirmektedir.
Malware Türü Saldırılar:
Malware, BT altyapısının tamamına zarar vermek amacıyla ortaya çıkarılan program ya da kodlar anlamına gelmekte ve birçok farklı türe sahip olmaktadır. Hassas veri yığınlarının güvenliğinin ihlal edilmesine ve kuruluşların iş akışlarının sekteye uğramasına yol açabilen kötü amaçlı yazılımların 2021 senesinde üç kat artış gösterdiği bilinmektedir.